Дневно у нас се изоставят по 3 деца

Дневно в България се изоставят по 3 деца. Тази статистика посочи в ефира на БТВ омбудсманът Мая Манолова във връзка с последните случаи на изоставени деца.

Манолова смята, че това е голям проблем на българското общество, а случаите са само върха на айсберга. Половината от изоставените деца се изоставят още в родилния дом, допълни Манолова.

„Профилът на майката, която изоставя своето дете е жена без доходи, без постоянна работа, без жилище, без възможности за издръжка, неомъжена“, посочи Манолова.

По думите й статистиката показва още, че най-много деца се изоставят по празниците, когато тези майки се чувстват най- безпомощни и отхвърлени от обществото.

Проблемите на хората не намаляват през лятото – нито жалбите, нито посещенията в приемната, допълни още омбудсманът. По думите й са засипани от конкретни случаи.

Във връзка с акция „Тишина“ по морето Манолова коментира, че правилата трябва да се спазват безпрекословно.

И към нея има подадени жалби от собствениците на вили и сгради в Слънчев бряг заради нестихващ шум. Манолова посочи, че община Несебър има наредба, която казва, че от 23ч до 7ч.трябва да се спазват определени правила, свързани с шума, включително в курорта и в нощните заведения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *