Днес гледат устройствения план на Копривщица

Окончателният проект на общия устройствен план на община Копривщица ще бъде представен днес от кмета на града, съобщава Би Ти Ви.
Поканени са гражданите на града, общинските съветници, представителите на браншовите организации и всички заинтересувани институции, които да се включат в дебати затова какво трябва и може да се случи във възрожденския град.
До тук се стигна, след като на 17 март общинският съвет взе решение за отпадане на статута на „архитектурно-исторически резерват“. Плановете бяха да се премахне т.нар. охранителна зона, която ограничава разрастването на града и така да се допусне застрояване в някои зони, добавя Би Ти Ви.
ГЕРБ се разграничи от действията на своите представители в местния парламент, докато местен бизнесмен, също свързван в миналото с партията на Бойко Борисов обяви инвестиционни планове в областта на туризма и производството, които значително се разминават с представата за архитектурен резерват.
От общината уточняват, че новият Общ устройствен план предвижда опазване на културното наследство, като определя правила за запазване на облика на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *