Човешка грешка е причина за катастрофата на магистрала Тракия

Прокуратурата е образувала две досъдебни производства срещу неизвестни извършители във връзка с тежките верижни катастрофи по АМ „Тракия“ от сряда.

Те са за престъпления, извършени по непредпазливост при нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване средни телесни повреди, съобщи пред Нова телевизия районният прокурор на Ихтиман Десислава Стоименова.

Първоначалните данни сочат, че при катастрофите има човешка грешка“, каза Стоименова. В същото време тя не изключи версията за мъгла и дим от сметището край Ихтиман, и посочи, че се разследват всички версии.

„Не може да се твърди за конкретно лице, което да е виновно за инцидента. Но се води разследване срещу неизвестен извършител“, поясни прокурорът и допълни, че на този етап не може да се каже с точност каква е причината за тези инциденти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *