БСП поиска оставката на Валери Симеонов

БСП поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов зарада поредицата скандали на нацистка тематика през последните дни.
„Зам.-министър в правителството с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от „Бухенвалд“, докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов. Понеже си позволявате да обвързвате случая с казаното от Крум Зарков няма да пренебрегна този въпрос. Ние сме различни от вас и отликата е в следното – когато Крум Зарков произнесе тази реплика, БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуация като майтап“, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова. „Казах на Крум Зарков веднага и светкавично трябва да се извиниш и той го направи. Бойко Борисов каза, че на всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи. Извинение от едната страна, а от другата – човешко било да си правиш снимки с хитлеристки знаци“, посочи Корнелия Нинова. От ГЕРБ обаче са категорични, ме няма да вземат отношение по въпроса, докато в. Сега, който съобщи за думите на Сименов не извади запис от интервюто. Симеонов пък отрече да е казвал, че си е правил майтапчийски снимки с Бухенвалд и се закани, че ще съди вестника.
Тя обвини правителството на Бойко Борисов няма законодателна програма. „Обещавахте и твърдяхте, че сте готови да управлявате, че влизате с летящ старт във властта. Да видим този старт, който се оказва не летящ, а фалстарт. От началото на 44-то НС има внесени 6 законопроекта, 4 от тях от БСП, един от Воля, и един от ГЕРБ, и един от ОП и ГЕРБ, който беше изтеглен след това. Това е законодателната ви инициатива. Къде са законите, за които обещавахте?“, запита Нинова.
„Преди изборите доходи и сигурност за народа, след изборите същите тези неща, само че за управляващите. Ние не спечелихме изборите, но ви дадохме законодателна програма, вие очевидно нямате такава, нела НС да работи по нашата“, подчерта лидерът на БСП.
„Помните ли коя беше една от опорните точки на Борисов по време на кампанията-ето го моят екип, БСП няма екип. Какъв се оказа този екип днес? Зам.-министър на енергетиката срещу, когото 6 работодателски организации пишат гневна декларация; зам.-министър на МВнР, за когото се разгоря спор дали има бакалавър или магистър, но пък има принос, че целува публично ръка на Борисов, кумата на един от ръководителите на ГЕРБ става зам.-министър, зам.-министър, когото българските и международните превозвачи обвиняват в злоупотреби, зам.-министър на МВР, който казва, че проблемите трябва да се решават с бой“, изброи Нинова.
„За вицепремиер Симеонов, който нападате по този некоректен начин – той нито има нацистки наклонности, това са клевети, манипулации и лъжи и вие го знаете много добре“, защити коалиционния си партньор лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. „Лидерът на БСП се опитва да напада „Обединени патриоти“ по един некоректен начин, да посочи, че ГЕРБ са взели за партньор някои, които са съмнителни като политическа коректност. Едно издание е направило провокация срещу Валери Симеонов, такива срещу мен са правени десетки пъти, знам много добре, когато има медийни атаки как могат да ти вкарат в устата нещо, което не си казвал. Правите тази атака, защото видяхте, че в това правителство започва истинска работа. Призовавам към разум и умереност, наистина да гледаме същината на нещата и действията. Валери Симеонов е деен и енергичен човек, иска да свърши нещо, знам го и съм сигурен. Критикувал съм го толкова остро, както никой не го е правил, но знам, че има качества да свърши нещо. Ако го нападате, че казал нещо си на някакъв вестник, което не е предадено коректно, това означава, че не търсите не добрия, не политическия, не принципния начин на критика“, каза още той.

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *