Борисов обеща, че ГЕРБ ще прекрати роднински назначения

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му ще провери има ли роднински назначения в държавни институции и ще ги прекрати.

„Утре-другиден ще събера Изпълнителната комисия и ако някъде има подобни назначения, ще трябва да изберат и да си отидат“, заяви Борисов на пресконференция преди началото на изнесеното заседание на правителството във Варна.

Борисов определи оставката на Делян Добрев като морален акт, но посочи, че тя не значи че ГЕРБ признава вина. Премиерът посочи, че не знае дали Делян Добрев иска да става кмет на Хасково, но според него е редно кметът Добри Беливанов да подаде оставка и да има нови избори.

„Ние 2009 г. дойдохме в управлението за това, че обещахме да няма хора в бордовете да няма назначения“, каза министър-председателят. Той се обърна към съпартийците си с думите, че обясненията по скандала за Хасково, че и БСП са правели така, не работят в полза на ГЕРБ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията ѝ ще постави началото на национална кампания по огласяването на всякакви „шуробанашки значения“ в цялата страна. „Днес правим среща с всички наши кметове и съветници. Едно от обръщенията, които ще направя към тях, е в цялата страна да се огласят такива случаи. Започваме национална кампания“, заяви Нинова пред „Нова телевизия“.

 

Тя коментира скандала с назначенията на близки до депутата и областен координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев. Посочи, че групата на БСП в парламента днес ще гласува „за“ оставката на Добрев, като посочи, че партията ѝ не се борела срещу него, а срещу този модел на управление. Тя даде пример със скандала със суджуците в Добрич, с разцепването на ГЕРБ в Ботевград и др. и посочи, че моделът, при който става дума за управление и бизнесинтереси, се е разпрострял в цялата страна. „Такава администрация, каквато те си назначават по роднинска линия, на избори ходи под строй, за да се възпроизведе, пак да е на държавна хранилка“, смята Нинова. „Партията се съпротивлява да бъде свален Делян Добрев, защото се пазят“, заяви лидерът на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *