АПИ все пак пусна скандалната поръчка за тол таксите

Въпреки забраната на премиера Бойко Борисов да се пускат нови обществени поръчки от кабинета в оставка,  Агенция „Пътна инфраструктура“ пусна такава. На 29 декември тя е възобновила обществената поръчка за електронната система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона. Проектът е с прогнозна стойност от 200 млн. лева без ДДС.
„Това става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция „Пътна инфраструктура“ и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране“ на процедурата“, съобщават от АПИ в съобщение до медиите.
Кандидатите могат да подават оферти до 17 часа на 5 януари 2017 г. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари 2017 г., информират още от пресцентъра на АПИ. Това означава, че кандидатите на практика разполагат с едва 3 работни дни.
Обществената поръчка за системата вече няколко пъти бе пускана и блокирана от жалби на кандидатите.

One thought on “АПИ все пак пусна скандалната поръчка за тол таксите

  • 01.01.2017 at 16:23
    Permalink

    Всеизвестно е, че Бойко е изпечен мошеник. Така е правил винаги. Изрепчи се, че забранявал, слугите от медиите написаха и много хора повярваха. Това и беше целта. Сега могат да опитат да откраднат нещо в едини месец, който прецедента им подари. Няма ли някой да го пита? Ама той ще каже, да забраних и казах ако не е особено важно, а пък това е важно. Затова политика е равно на гнус. Дано да дойдат по-свестни. Поне да не са лъжци и лицемери.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *