Стивън Падок бил тих милионер

Органите на реда  в Лас Вегас търсят отговор на въпроса какво е накарало Стивън Падок да извърши  масовото убийство, при което 59 души загинаха на концерт на кънтри музика, а 527 души бяха ранени.  64-годишният Стивън Падок откри огън с автоматично оръжие от 32-ия етаж на хотел „Мандалей Бей“ по участниците във фестивала в неделя вечерта.

В стаята на извършителя Стивън Падок в хотел „Мандалей Бей“ са намерени 23 огнестрелни оръжия от различни калибри, включително автомати, и още 19 в дома му в Мъскийт, щата Невада, на около 120 км от Лас Вегас, предаде Франс прес.

Според следователите Падок е действал сам. Той се е самоубил, когато полицейският отряд за бързо реагиране взривил вратата на хотелската му стая.

Оръжията, намерени в хотелската стая, вероятно са били пренесени в повече от 10 куфара. Някои от пушките са били с оптични мерници. В колата на стрелеца е намерен амониев нитрат, който може да се използва за изработка на взривни вещества.  В дома на нападателя в Мъскийт освен 19-те огнестрелни оръжия са намерени и хиляди патрони, както и взривни вещества.

Засега обаче полицията не може да изясни причините, накарали мъжа да открие огън. Следователите не са открили никакви свидетелства за негови връзки с терористи, макар че Ислямска държава пое отговорност за нападението и твърди, че Падок приел исляма преди няколко месеца и в изявлението си го нарича „Абу Абделбер Американеца“.

Братът на стрелеца обяви, че не е имало никакви индикации, че Стивън ще стане масов убиец. Неговите съседи също обявиха, че масовият убиец е бил тих съсед и е излизал само да си изхвърли боклука.

Стивън Падок е заможен човек и син на престъпник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *