50 убити и 200 ранени след стрелба с автомат в Лас Вегас

Най-малко 50 души са убити и повече от 200 са ранени след като мъж откри стрелба по посетителите на кънтри концерт в Лас Вегас. Случилото се е най-кръвопролитната масова стрелба в историята на САЩ.

Нападението е станало в близост до голям хотел – „Мандалей бей“. Стрелбата е продължила на два пъти по 15 секунди.

Изстрелите срещу 30-те хилядите събрали се били произведени от тераса на хотела, до който се провеждало мащабното музикалното събитие.

Полицията потвърди, че един заподозрян е бил застрелян. Става дума за снайперист на 32-ия етаж на близкия хотел. Не се търсят други стрелци, макар по-рано да бе съобщено, че е възможно да има още.

Първоначалната информация бе за само 2 жертви, но постепенно от полицията разкриха стряскащия брой на загиналите и пострадалите.

Нападателят бе идентифициран като Стивън Падок, като вече убитият мъж е бил регистриран гост на хотела, от който е стрелял.

Полицията е открила и 62-годишната Мерилу Данли, която се издирваше във връзка с нападението. Предполага се, че тя е била отседнала заедно със стрелеца в хотелската му стая.

По първоначална информация жената е била на концерта преди стрелбата и е крещяла „Всички ще бъдете убити“, а охраната я е изгонила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *