44-то Народно събрание започва работа с протест пред парламента

Новото 44-то Народно събрание започва работа днес. Избраните 240 депутати ще положат клетва на тържественото заседание, което се свика с указа на президента Румен Радев след провеждането на предсрочните парламентарни избори на 26 март. За половината от депутатите това е първи мандат. В състава на парламента юристите са значително по-малко – 27 на брой, но затова пък има икономисти. Както и четирима генерали.  От БСП влиза бригаден генерал Кольо Милев, бивш командир на 61 Стрямска механизирана бригада – танковата бригада в Карлово. ДПС ще се представи с бившия шеф на отбраната ген. Симеон Симеонов. ГЕРБ се представя с цели двама генерала – висшият морски офицер вицеадмирал Пламен Манушев и също бивш шеф на отбраната ген. Константин Попов. В новия парламент депутат ще бъде и 29-годишният футболен съдия Стефан Апостолов.

Пет партии влязоха в парламента – ГЕРБ, БСП, Обединените патриоти (ВМРО, НФСБ и „Атака“), ДПС и „Воля“.

Първото заседание на парламента по традиция се открива от най-възрастния депутат. В случая това е журналистът Тома Томов от БСП избран от район Благоевград, който е на 75 години и е по-възрастен от Стефан Данаилов.

Най-младият депутат също е от БСП, но е жена – Теодора Халачева, която е само на 25 години.

От ПГ на ГЕРБ ще направят предложение председателят на парламента да бъде Димитър Главчев, а за зам.-председател ще се излъчи Цвета Караянчева.

Вчера БСП пък определи да излъчи като свой зам.-председател Валери Жаблянов.

За зам.-председател на НС от ДПС ще бъде предложена д-р Нигяр Джафер

В социалните мрежи се организира и първият протест срещу несформираното още правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти. Недоволните ще се съберат в 9:30 часа пред сградата с надписа „Съединението прави силата“.

„В първата сряда след Великден ще удари първия звънец за новото 44-то Народно събрание. Ние пък ще ударим началото на нашето недоволство срещу едно потресаващо обединение на лъже патриоти и политическата мафия“, пишат организаторите на проявата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *