18 хиляди пожара от началото на годината у нас

От началото на годината в страната са станали 18 хиляди пожара, в които са ранени над 200, а загинали 88 души. Това съобщи пред БНТ директорът на пожарната главен комисар Николай Николов. По думите му въпреки валежите опасността от пожари в горите остава. Пожарът край Кресна през почивните дни вероятно са предизвикани от изхвърлена цигара, коментира Николов. Спасените хора от пожари от началото на годината са 750, обяви още той и отбеляза, че основните жертви в пожарите са възрастни и трудно подвижни хора, както и хора от т.нар. рискови малцинства. Той заяви, че опасността от пожари в България остава висока, въпреки че последните дни има чести валежи.

Днес е Ден на служителите от гражданската отбрана, в който празнуват всички, които допринасят за безопасността на населението – медици, полицаи, пожарникари и доброволци, отбеляза шефът на пожарната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *