11-годишното дете от Стрелча се се самоубило

11-годишният Венислав Байков беше намерен мъртъв с огнестрелна рана в главата. Момчето било открито от майка си в семейния им дом в Стрелча. Фаталният изстрел бил произведен с ловната пушка на баща му – ИЖ, 12-ти калибър. Разследващите предполагат, че детето се е простреляло самó. Пушката била съхранявана в заключена каса. Венислав обаче проявявал любопитство към оръжието и вероятно е успял да се добере до ключа. В дома на семейството са открити три каси, в които се съхраняват оръжия и боеприпаси. Те са на бащата, чичото и дядото на момчето, които са ловци.

„Не сме установили как и при какви обстоятелства оръжието на бащата е попаднало в ръцете на 11-годишното детето от Стрелча. Категорично обаче можем да твърдим, че не е налице случайно деяние, тоест това не е нещастен случай, каквато беше една от версиите, а е самоубийство„, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Късно снощи разследващите прегледаха телефона на детето и установиха в него видео файлове, от които категорично се установява, че 11-годишното дете е планирало самоубийството, отправило е послание към родителите си и е поставило край на живота си“, допълни Арнаудова.

Главния прокурор Сотир Цацаров е изпратил психолози, за да работят с родителите и близките на детето.

Арнаудова допълни, че ще се разследва и дали е имало външни фактори, които са му повлияли, бягало ли е от нещо и какви са причините то да вземе това решение. Предстоят разговори с родителите на детето, с учителите, с приятелите му.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *